Feelgood X-Mas

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 14:50

De adventstijd is begonnen. Heb je net als ik ook zoveel zin om je huis in deze tijd extra mooi en gezellig te maken?

De komende vier weken staan traditioneel gezien in het teken van bezinning en voorbereiding op de kerstdagen. 

dit jaar valt er terug te blikken... Alles  was anders maar dat neemt niet weg dat er valt te genieten van alle mooie kleine dingen om ons heen. Ik heb het gevoel dat ik het meer dan ooit waardeer. de natuur heeft hierin voor mij een belangrijke bijdrage

doordat ik regelmatig buiten vertoef zie ik dat er steeds weer andere dingen zichtbaar zijn. Door het vallen van het blad herken ik mooie takken structuren en op mijn plantenkasje verschijnen de eerste ijsbloemen. De openheid is een verassende kant van de wintertijd.

Een dingetje waar ik altijd een beetje aan moet wennen is de korte dag. Rond 17.00 uur wordt het al donker en dwingt me dat om me meer naar binnen te richten. Gelukkig kan ik nog lekker in m'n atelier aan de slag en maak ik kadootjes voor mensen in mijn omgeving. Ik creëer ornamenten voor binnen en ontwikkel ideeën voor gezellige kerstworkshops.

Het is nu eenmaal erg gezellig om zelf aan de slag te gaan om iets moois te maken voor je eigen stekkie. Dit jaar ben ik gestart om de rijkdom van de zomer wat langer te bewaren en deze te gebruiken om de winter te overbruggen. Tussen deze zomer materialen zitten leuke grassen en droogbloemen waar vogels ook heel blij van worden. Gister was ik bezig in mijn werkplaatsje en het roodborstje in mijn tuin kwam zelfs al even proeven van al dat fraais. Dat geeft met recht een goed gevoel :) 

Dus dit jaar wordt het een feelgoed X-Mas. Eerst genieten wij zelf van de gemaakte decoratie. En wanneer de kerstdagen achter de rug zijn, en het straks echt kouder wordt kun je de decoratie delen met je de buitenbewoners. je plaatst je decoratie gewoon buiten.

Gegarandeerd dat de vogels in jouw tuin hier dankbaar gebruik van gaan maken.  

leuke uitdaging om dit vast te leggen op je camera....

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.