Betoverd worden door geuren

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 11:47

Ik heb diep ontzag voor de werking van het menselijk lichaam. Met name het geluk van werkende zintuigen vormt een belangrijke bron voor een prettig bestaan.

Het zorgt dat ik schoonheid kan zien. Kleuren kan ervaren. Texturen kan voelen. Heerlijke dingen kan ruiken. Muziek kan beluisteren en dat ik op tijd gewaarschuwd wordt voor gevaren .

De natuur is op zintuigen helemaal afgestemd. Verleiden en overleven door de inzet van kleur, geur, textuur, smaak en geluid. Ik ben vast niet compleet, was ook niet van plan om een wetenschappelijk verhaaltje te schrijven. Maar ik wil even een momentje van bewustzijn creëren. Voor die planten die nu zo vreselijk hun best doen om aandacht te vangen.

Een geweldige heester/boom is de Hamamelis, die geheel terecht Toverhazelaar wordt genoemd. Al van ver ruik je in dit jaargetijde die zalige geur. En als ik heb ontdekt dat het allemaal voortkomt uit die kleine bloemetjes op dat kaal hout. Rest mij een geluksmomentješŸ˜‰. Zeker nu alles nog ligt verstopt onder dat witte dekentje.

 En ja het voorjaar staat er echt aan te komen. Waardoor de concurrentie van geurende bloemen en planten steeds drukker wordt voor onze neus. Die bloemen geur is natuurlijk een uitnodiging voor insecten. Maar voor ons is het een fantastische extra dimensie om van bloemen en planten nog meer te genieten.  Niet voor niets viert een arboretum nu een Hamamelisfeestje. En geniet je misschien al van een  bloeiende Viburnum (sneeuwbal),Forthytia of Kamperfoelie (Lonicera) in je omgeving?

Maak vooral gebruik van deze natuurlijke opkikkers!

En vergeet niet af en toe je neus met de geur van narcissen te verwennen, .....Heerlijk!!

Je humeur krijgt direct een boost.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.