Relate with nature

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 10:32

Het opbouwen van je relatie met de natuur  begint met;je jas aantrekken en naar buiten gaan!

Ik heb het geluk om iedere dag lekker met m'n hondje eropuit te trekken. maar dat is niet iedereen gegeven. En het maakt ook niet uit of je landelijk of stads woont. overal is de natuur aanwezig.
Het wandelingetje is echter van essentieel belang om je mind even te resetten en je hoofd een beetje leger te maken. maar hoe doe je dat nou. Want ook al wandelend stopt dat hoofd niet met denken, piekeren en prakkezeren..
Bedenk geen ingewikkelde route maar loop naar buiten en kies toevallig een linkse of rechtse afslag. Laat je leiden door de tijd die je je even gunt. en vergeet gerust je telefoon niet mee te nemen. Niet om te bellen of te appe maar om minstens 10 dingen vast te leggen met je camera die het seizoen van nu typeren. een verwaaid blad, de verkleuringen van die oude boom. Je komt van alles tegen.
Je versterkt zo je ervaring van dit seizoen en het moment van nu. Soms ontkracht dat vooroordelen en soms bevestigd het wat je al wist. Maar kun je je verwonderen over de schoonheid van deze eenvoudige dingen? Al zoekende naar deze tien items ben je zo druk je omgeving aan het scannen waardoor je even los komt van je dagelijkse drukke bezigheden en Kom je met schatten terug van je rondje. Je kijk weer met een natuurlijke en frisse blik naar het geen je even achter je hebt gelaten. 's avonds scrol je door je foto's en kijk je naar wat jouw uiteindelijk van dat ene tochtje is opengevallen? wat ontdekte je in jouw relatie met de natuur?...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.