Natuurfotografie

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 10:24

Wanneer je, zo als ik, je laat inspireren door de natuurpracht wil je dat delen en vasthouden om even terug te kijken en te genieten van dat mooie moment wanneer de ochtendnevel alles met een sfeervol sluiertje omgeeft...niet waar?

Voor mij ging er een wereld open toen er camera's op de telefoon kwamen. Ik kon op elk onverwachts moment toch dat perfecte plaatje  maken.  Nu ben ik absoluut geen fotograaf van beroep maar beleef ontzettend veel plezier om er mee bezig te zijn. Volgens mij geldt dat voor vele onder ons. En vullen en scrollen we door de sociale media op internet om daarvan te genieten of inspiratie uit te putten. En natuurlijk soms jaloers en verlekkerd te kijken naar wat anderen kunnen en doen ;) 

het hoort bij één van al mijn nieuwe avonturen om ook een echte camera ter hand te nemen. Met al mijn niet technische inzichten is dat nog een hele uitdaging . maar de intrinsieke motivatie is aangewakkerd. Dus knip ik er lustig op los. Gister ontdekte ik de massa aan malusappeltjes in mijn tuin. (malus red sentinel) Door het verdwijnen van het blad komen de knalrode appeltjes prachtig tot hun recht en pikken diertjes aan de al wat zachtere exemplaren. De grond wordt voorzien van deze vrolijke confetti! @tuinavontuur

de bloemist in mij wil met die appeltjes direct aan de slag. Ik zie de geregen appelslingers en de hutje mutje in het potje al de keuken vrolijk versieren...

Zo beland Ik in een leuk groen projectje maar het begint dus wel mooi weer met een inspiratie foto! En de vraag? hoe krijg ik nou die achtergrond een beetje sfeervol..?

Ik  hoop daarom straks ook op nuttige tips van een fotomeester in mijn levendig leslokaal zodat die ons uit kan leggen hoe je de natuur ook "natuurlijk verantwoord" kunt vastleggen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.