Wens

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 14:46

Gister de kortste dag beleefd, buiten is de temperatuur verrassend hoog.

Dat voelt toch een beetje vreemd aan in een tijdsperiode die we graag zien onder een wit dekentje.

Ondanks dat we al lentebodes kunnen spotten is de winter slechts een paar uurtjes oud. Dus ik wacht rustig af.

Heerlijk plannen maken voor het voorjaar. Maar ik houd rekening met wat komen gaat...

Wanneer de natuur in winterslaap is. Is het voor ons ook tijd om een stapje terug te doen. Ik tel mijn zegeningen en stel bij wat noodzakelijk is.

Voor mij is het een jaar geweest die ik niet gauw ga vergeten! De natuur heeft mij wederom weer veel geleerd en de ontdekking dat er niet mee valt te spotten zal voor vele herkenbaar zijn. Grote menselijke problemen moeten we onder ogen zien en er op natuurlijke wijze er voorzorgen dat we oog krijgen voor de menselijke maatstaf. Dan denk ik dat we weer passen in elkaars systeem. 

Dit jaar vieren we de kerst in kleine kring en dat betekend gewoon "kleinschalig genieten". We gaan er in ieder geval wat van maken.

Het huis is gezellig en als we samen kunnen koken en kletsen. Doen we niets anders dan voorheen. Alleen leggen we op andere manieren contact met de mensen die er niet bij kunnen zijn. Maar dat geeft het allemaal wel een  bijzondere tintje. Wanneer we straks allen weer gezellig aan die kerstborrel zitten, hebben we in iedergeval genoeg stof om bij te praten. 

Ik wens iedereen vriendelijke en hartelijke groeten en op naar 2021...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.