Rozentijd

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 14:32

In Juni start de rozenbloei.

Ik heb een heerlijk zitje onder een prachtige crème witte rambler roos. (Bobby James) Die bloeit met enorme trossen fragiele kleine bloementjes en een fantastische geur die je op afstand al kunt waarnemen. Het is een waar rozenfestijn!

Dit jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en tijdens het rozenfestijn in de kateeltuinen in Arcen deelgenomen aan een bloemschikwedstrijd. Mijn bijdrage was een zelf gevlochten nest van 90cm doorsnede met daarin een arrangement van rozen, rozenplanten en lavendel. Een mandje vol zomer!  Leuke reacties van mensen die de sfeer van hun eigen tuin herkende. Lekker speels, een beetje natuurlijk en vooral héél veel bloemen. Tja zo groeit het bij mij nou eenmaal.

Een overvloed aan de mooiste bloemen waar ik op vele manieren van geniet!

Gewoon observeren en kijken hoe kunstig ze in elkaar zitten. Of om er een mooi plaatje van te maken. Sommige verdwijnen in een leuk vaasje. Maar zelfs als ze het laatste stadium bereiken kan ik er nog een toepassing voor vinden. Heerlijk om met rozen aan de slag te gaan en nog lekkerder om dat kopje thee te nuttigen met een fantastisch uitzicht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.