Bijzondere koninklijke opdracht...

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 15:00

Koninklijk bezoek tijdens gardenista 2022....

In de coronaperiode ben ik als Coördinator cultuur& educatie bij Gardenista (groenfestival van Groei & Bloei) terecht gekomen. Ik heb  samen met enthousiaste vrijwilligers me ingezet om Nederland, groen en bloem inspiratie te bezorgen. We hebben Havezate den alerdinck in laag Zuthem enorm in de bloemetjes gezet.

Vele bezoekers konden genieten van planten, bloemversieringen,  interessante groenlezingen, inspirerende workshops en fijne muziek. Prinses Beatrix de beschermvrouwe van KMTP Groei & Bloei kwam de 150 jarige vereniging feliciteren. Natuurlijk nam zij een kijkje bij Klein Gardenista waart Groei & Bloei liet zien waarmee bezig te zijn. O.a. Kwekers, actieve tuiniers, tuinarchitecten en bloemschikkers toonde hun expertise. Namens bloem & educatie mocht ik  haar persoonlijk ontmoeten. Tevens had ik de eer om het aanbiedingsboeket met de bijzondere tulp;'150 jaar Groei & bloei 'te maken.

Leuk en spannend om een mooi concept te bedenken waarmee ik mijn bloemenboodschap over kan brengen.

de opdracht was ; handzaam en geen pollen!

 

Een tulp is al mooi met een eenvoudig papiertje eromheen. Hij groeit door en past daardoor niet zo in een decoratief bloemwerkje.

na mijn bezoek aan de de Nollen in den Helder (geïnspireerd door werk van Ruud van de Wint)was het voor mij duidelijk dat ik een basis constructie ging maken die bepalend was voor de vorm.

Ik ben met papierpulp aan de slag gegaan. (tulp/papier) Wat ik maakte van plantaardige vezels en kalanderblaadjes. (Ik bewaarde deze blaadje in coronatijd tijdens de duur van het wachten op gardenista  :) )

heerlijk om te experimenteren met het materiaal!

uiteindelijk werd de vorm van een kalebas uit mijn tuin de basisvorm. Ik wist dat ik voor het maken van het boeket weinig tijd zou hebben. want het organiseren van het programma is een intensieve bezigheid. Ik heb daarom gezorgd dat de basis al ruim van te voren klaar was. de bewerking was dan ook met geperste en gedroogde bloemen (wederom uit eigen voorraad).En natuurlijk hoort daar een passend "koninklijk" gouden randje bij.

Om 23.00 uur 's avonds was er eindelijk tijd om het boeket af te maken. en schikte ik de tulpen samen met geurende lathyrus (de lievelingsbloem van Juliana) met nog wat mooie fijne bloemen afkomstig uit de Gardenista plantenwaaier inclusief een anjer (prins Bernhard) in het boeketje.

Hier werd ik blij van! Geur, kleur ,mooie eerlijke materialen in een fijne handzame vorm. 

Supertrots om al die mooie beelden ;foto, krant, tv etc. terug te zien waarop mijn creatie zichtbaar is.

Maar voor de duidelijkheid, Niets doe je alleen!

dank aan al die lieve bloemenvrienden die altijd klaar staan. En met mij met zoveel plezier bloemenfeestjes vieren!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.